Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "YrittÀjien oikeusturva ja harkintavallan ulottuvuus verotarkastuskertomuksissa" by Liisa Mariapori ~ eBook PDF Kindle ePub Free

YrittÀjien oikeusturva ja harkintavallan ulottuvuus verotarkastuskertomuksissa

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: YrittĂ€jien oikeusturva ja harkintavallan ulottuvuus verotarkastuskertomuksissa
  • Author : Liisa Mariapori
  • Release Date : January 20, 2017
  • Genre: Business & Personal Finance,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 781 KB

Description

Veronormien asetannassa korostetun laillisuuden periaatteen sisĂ€ltönĂ€ on vaatimus, jonka mukaan verosta on sÀÀdettĂ€vĂ€ lailla. Oikeusvaltioperiaate pitÀÀ sisĂ€llÀÀn ajatuksen, ettĂ€ kansalaisilla on myös oikeuksia suhteessa valtioon. Perustuslain 80 §:n mukaan yksilön menettelylliset oikeudet ja velvollisuudet edellyttĂ€vĂ€t laintasoista sÀÀntelyĂ€. Valtio ei siis voi kohdella kansalaisiaan mielivaltaisesti, vaan sen on noudatettava tiettyjĂ€, yleisesti hyvĂ€ksyttyjĂ€ oikeusperiaatteita. Oikeusvaltioperiaatteen toimivuus testataan verotuksen kentĂ€llĂ€ ehkĂ€ useammin kuin millÀÀn muulla oikeuselĂ€mĂ€n alueella .



Verotus on viranomaistoimintaa, josta sÀÀdetÀÀn verotusmenettelylaissa, ennakkoperintÀlaissa ja arvonlisÀverolaissa. Muissakin verolaeissa on veron valvontaa koskevia sÀÀnnöksiÀ. HyvÀn verotarkastustavan mukaan pyritÀÀn tarkastuksen kulun mukaisessa jÀrjestyksessÀ yleisesti ja tiivistetysti ilmaisemaan hyvÀÀn verotarkastusmenettelyyn kuuluvat asiat. Verotarkastajan on toimittava huolellisesti ja puolueettomasti. Tarkastajan on perustettava ratkaisuehdotuksensa ja johtopÀÀtöksensÀ tosiasioihin. Verotarkastaja vastaa ensisijaisesti siitÀ, ettÀ tarkastuskertomukseen on merkitty kaikki asiaan vaikuttavat tiedot oikein ja riittÀvÀssÀ mÀÀrin.

VerolainsÀÀdÀntöömme ei sisÀlly sÀÀnnöksiÀ verotarkastuskertomuksen arvosta nÀyttönÀ tai todisteena. Verotarkastuskertomuksella on viranomaisselvityksen asema, mutta ilman sellaista todistusvoimaa, ettÀ sitÀ voitaisiin sellaisenaan kÀyttÀÀ nÀyttönÀ yrityksiÀ vastaan . Verotarkastuskertomuksissa tulisi esittÀÀ tosiseikat ja verosÀÀnnösten soveltaminen huolellisesti ja tasapuolisesti. JÀlkiverotusesitys ja veronoikaisu verovelvollisen vahingoksi pitÀisivÀt sekÀ oikeudellisesti ettÀ tosiseikkojen osalta perustella niin, ettÀ sen perusteella voitaisiin tehdÀ pÀÀtös ilman lisÀselvityksiÀ.

Verotarkastuskertomusta, joka on sekava, yksipuolinen ja perusteluiltaan heikkotasoinen, ei saa kĂ€yttÀÀ nĂ€yttönĂ€ verovelvollista vastaan siitĂ€kÀÀn huolimatta, ettĂ€ se on tehty virkavastuulla. Verotarkastuskertomusten laatutaso on ollut vaihteleva, toteaa verotuksen oikeusturvatyöryhmĂ€ muistiossaan ja sitĂ€ se on tutkimukseni mukaan edelleenkin. VMA 2-4 §:ssĂ€ sÀÀdetÀÀn verotarkastusmenettelystĂ€, verotarkastuksessa esitettĂ€vĂ€stĂ€ aineistosta ja omaisuudesta sekĂ€ verotarkastuksen suorittamispaikasta. VML 14.3 §:n mukaan verotarkastuksessa noudatettavasta menettelystĂ€ sekĂ€ esitettĂ€vĂ€stĂ€ aineistosta ja omaisuudesta sÀÀdetÀÀn tarkemmin asetuksella.


Ebook Download "YrittÀjien oikeusturva ja harkintavallan ulottuvuus verotarkastuskertomuksissa" PDF ePub Kindle


Post a Comment for "[Download] "YrittÀjien oikeusturva ja harkintavallan ulottuvuus verotarkastuskertomuksissa" by Liisa Mariapori ~ eBook PDF Kindle ePub Free"